Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

nldirkz1
#1 Posted : 10 May 2012 20:01:01(UTC)
nldirkz1

Joined: 10/05/2012(UTC)
Posts: 2
Location: ams

hi- first time user here. I just received the CEC adaptor and connected it via my Shuttle X35GT and loaded the most recent build R9974.

the adaptor shows up fine under System as a peripheral (listed having firmware v2 and 1.6.2).

the HDMI is connected to HDMI 1 (not sure about this device setting which is 0 by default).

When I press the "symlink" button - xbmcPC is not listed as a device - the LG remote does nothing for xbmc when pressing a left / right /up/ down button.

Should I see an instance of xbmc under the symlink menu enabled?

Must be me missing something...or?

thx
nldirkz1
#2 Posted : 11 May 2012 19:44:20(UTC)
nldirkz1

Joined: 10/05/2012(UTC)
Posts: 2
Location: ams

Solved. I had ordered two adaptors. Each adaptor comes with a short Pulse Eight manufactured HDMI cable. Given my original HDMI cable is quite long I used the pulse-eight HDMI cable from the SECOND adaptor to make the connection from the CEC TV out -> TV HDMI. this gave the above issue - HOWEVER now that I replaced this cable with my original (normal?) HDMI cable I was using, the magic worked. It seems to me, the Pulse Eight HDMI cable is a bit special and is solely meant to be connected PC->CEC.

happy as a clamp & loading 800+ movies back in the liberty :)

cheers
Malard
#3 Posted : 12 May 2012 10:09:18(UTC)
Posts: 776
nldirkz1 yes, our short cable does not have the CEC wire connected to avoid any conflicts
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.